Καλαματα: εδω εχει παντα ζεστη

Η Καλαμάτα είναι παραθαλάσσια σύγχρονη πόλη, με έντονη κοινωνική και πολιτιστική ζωή, που δέχεται επισκέπτες σε όλη τη διάρκεια του έτους. Χτισμένη στους πρόποδες του Ταϋγέτου συνδυάζει θάλασσα και βουνό.

 

#enjoy

Δυτική παραλία Καλαμάτας

ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας θα σας μαγέψει! Ήρεμα, καθαρά νερά και οργανωμένη παραλία κατα μήκος της πόλης. Μόλις λίγα μέτρα μακρυά από τα KV Apartments συναντάμε την παραλία του Κορδία. Στο μικρό κολπίσκο θα βρείτε καφέ και εστιατόρια, καθώς και θαλάσσια σπορ.

ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΟΣΕ

Το πάρκο-υπαίθριο μουσείο καλύπτει έκταση 54 στρεμμάτων και λειτουργεί από το 1986, φιλοξενώντας και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Στο χώρο, πέρα από ατμάμαξες και βαγόνια, σιντριβάνια και λιμνούλες, υπάρχουν γήπεδα, παιδικές χαρές, υπαίθριο αμφιθέατρο και αναψυκτήριο (στο παλιό σταθμαρχείο).

Πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτα

Κεντρική πλατεία Καλαμάτα

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με αρκετές καφετέριες και ζαχαροπλαστεία.
Επίκεντρο της δημόσιας ζωής της πόλης, διαμορφώθηκε το 1938, ενώ η τελευταία ανάπλασή της έγινε την περίοδο 2012-13.
Στο νότιο τμήμα της υπάρχει χαρακτηριστικό σιντριβάνι («Ψαράκια»), άλλο ένα σιντριβάνι βρίσκεται στο βόρειο άκρο της, ενώ υπάρχουν πολλά παρτέρια και υψηλό πράσινο. Γύρω της χτυπά η καρδιά του εμπορικού κέντρου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στο Ιστορικό κέντρο Καλαμάτας θα βρείτε την Πλατεία 23ης Μαρτίου.
Ονομάστηκε έτσι προς τιμή της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους, το 1821. Η Πλατεία 23ης Μαρτίου δε συμπυκνώνει μόνο την ιστορία, αλλά όλη την ενέργεια της Καλαμάτας. Στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, στο κέντρο της πλατείας, έγινε η διακήρυξη της επανάστασης, όπως επίσης ότι εδώ έγινε η πρώτη λειτουργία για τον εορτασμό της απελευθέρωσης.

Περιμετρικά της πλατείας υπάρχουν εμπορικά καταστήματα, καφέ, μπαρ και ταβέρνες.

Historical center Kalamata

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ανακαλύψτε τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα